Glimlachen.be bezoekt speelpleinen in Gent

Op donderdag 5 april was Glimlachen.be te gast bij de speelpleinwerking in De Kinderplaneet. Dat is een ontmoetings- en ontspanningsplaats voor kleuters en kinderen in Gent.
Het is altijd uitkijken naar die bezoekjes tijdens de paasvakantie. We worden steeds enthousiast ontvangen en het is meestal wel een vrolijke, uitgelaten bende die ons staat op te wachten. De tandmobiel binnenrijden nam al evenveel tijd in beslag als de rit ernaartoe, we werden ongelooflijk enthousiast ontvangen. Daarenboven kwam ik eigenlijk ogen te kort om alles te bekijken: de kinderen hadden samen met de opvoeders verschillende knutselwerken gemaakt rond het thema ‘mond’. Vorig jaar hadden ze een definitief gebit gemaakt met verschillende kleuren, maar ook dit jaar was er voldoende inspiratie om iets te maken rond het thema.
De kinderen boetseerden met klei impressies van een tandenborstel, tanden en een mond.
Er werd ook een levensgrote tandenborstel en tandpastatube gemaakt van papier-maché, maar door het minder goede weer waren ze niet op tijd droog om te kunnen ophangen. Toch was het de moeite waard om beide even op de gevoelige plaat vast te leggen.
Het is altijd super om te zien dat er zoveel aandacht besteed wordt aan het belang van mondhygiëne: zelfs de vensters werden “behangen” met bekende figuren die een tandenborstel in de hand houden.
Na een kleine rondleiding begonnen we aan de mondonderzoeken.
Ondertussen maakten de ‘opvoeders’ fruitbrochettes die door de kinderen zeker gesmaakt werden.
Na de mondonderzoeken gaven we de kids nog poetsinstructies en ten slotte kreeg ieder nog een pakketje mee naar huis met een  tandenborstel en tandpastatube.
Het was weer een superfijne ervaring en zeg nu zelf: geeft iets een fijner gevoel dan ervoor zorgen dat kinderen een heerlijke glimlach kunnen tevoorschijn toveren?
Terug naar het overzicht
 

Inschrijven op onze nieuwsbrief