Dag van de Mondgezondheid 2011 / www.dagvandeglimlach.be

Maandag 12 september staat in onze agenda aangeduid als ‘Werelddag Mondgezondheid’. Een dag die Glimlachen.be niet onopgemerkt wil laten voorbijgaan. Glimlachen.be organiseert een ludieke wedstrijd voor klassen en scholen rond het thema ‘water’. Lees er alles over op www.dagvandeglimlach.be

Water is essentieel voor ons lichaam. Het zorgt o.a. voor een vlotte verwijdering van de afvalstoffen uit ons lichaam en het is een regulator van onze lichaamstemperatuur. We halen ongeveer de helft van onze dagelijkse dosis water uit ons voedsel. De andere helft komt via ons drinken binnen. Een deel hiervan bestaat echter uit drankjes die schadelijk zijn voor onze tanden door een te hoog suiker- of zuurgehalte. Dit probleem wil Glimlachen.be graag in de kijker brengen. Om water te promoten als de perfecte dorstlesser organiseren wij deze actie.

De wedstrijd
Naar aanleiding van de Werelddag Mondgezondheid roept Glimlachen.be alle scholen en klassen op om een leuk evenement onder rond ‘water’ te organiseren. Dit kan gaan van het maken van een filmpje, liedje of spelletje tot het samen water drinken op een originele plaats. De deelnemers worden opgeroepen om het resultaat van hun actie op foto of film vast te leggen en te bezorgen aan Glimlachen.be. Wij verwachten alle inzendingen uiterlijk op 30 september 2011. De klas die het origineelste evenement organiseert wint de hoofdprijs: een klasreis naar Source O Rama in combinatie met toegang tot Plopsa Coo of Walibi (kosten voor de busreis inbegrepen). De 3 leukste klassen of scholen winnen een gezonde verrassing voor elke leerling. Veel succes!

Inspiratie nodig?
Glimlachen.be brengt naar aanleiding van deze dag ook een derde animatiefilmpje uit met de grappige hoofdrolspelers ‘Flos & Bros’. Bekijk hun nieuw avontuur op www.glimlachen.be
Inspiratie kan men halen uit de actie ‘tandenpoetsen’ van vorig jaar, ook te vinden op www.glimlachen.be onder evenementen en acties.

Hoe materiaal bezorgen aan Glimlachen.be?

Mogen wij u vragen om uw initiatieven op voorhand aan ons te melden, de pers is zoals vorig jaar zeker geïnteresseerd om hier en daar enkele beelden te maken.

Voor meer informatie en vragen, aarzel niet om contact op te nemen met:
Cindy Huygh
Assistent Coördinator Glimlachen.be
Tel: 0474 13 00 13 - E-mail: info@glimlachen.be

Laat jullie creativiteit de vrije loop, wij hopen op een zeer tof resultaat.

Tandvriendelijke groeten,
Het Glimlachen.be team

Terug naar het overzicht
 

Inschrijven op onze nieuwsbrief