Basisschool de 5-Sprong uit Kastel wint gezond ontbijt

Naar aanleiding van de Werelddag Mondgezondheid op 12 september werd door het Glimlachen.be team een wedstrijd georganiseerd. Scholen werden aangemoedigd om een originele, ludieke acties op touw te zetten rond mondhygiëne en mondgezondheid.

De winnaar van deze wedstrijd werd Basisschool de 5-sprong uit Kastel.

Juf Evi vertelt hoe het begon: Eind vorig schooljaar werd beslist om mee te doen aan onze wedstrijd. Er moest vlug beslist worden, 13 september 2010 was vlakbij.
Ludieke en leuke acties op touw zetten: de juffen en de kids hadden er zin in. Het resultaat mocht er zijn: collages, reuzentandenborstels,knutselwerkjes, een tandenpoetslied en een gedichtje over de tandarts.
Deze werkjes kan je terugvinden op www.glimlachen.be onder de rubriek evenementen – dag van de mondgezondheid.

Op woensdag 22 december werd de school getrakteerd op een gezond ontbijt. De leerkrachten en de glimlachen.be assistenten Sarie en Inge waren vroeg van de partij om alles klaar te zetten. De tafels waren feestelijk gedekt, de kinderen hadden een kerstmuts aan, buiten in de tuin hield een rij sneeuwmannen alles in de gaten, het resultaat van een namiddag sneeuwpret. Iedereen was enthousiast, de sfeer was fantastisch!
Het ontbijtbuffet bestond uit vers brood, boter, smeerkaas en confituur, melk,fruitsap, yoghurt, cornflakes,banaan en kiwi. ‘Het is veel beter dan thuis’,  vertelden ons een paar kleintjes spontaan.

De kinderen zongen na afloop hun tandenpoetslied. Zwaaiend met de vlagjes van Glimlachen.be werden we luidkeels bedankt voor deze gezellige voormiddag.‘We doen volgend jaar opnieuw mee’, klonk het achteraf. Voor herhaling vatbaar dus.

Terug naar het overzicht
 

Inschrijven op onze nieuwsbrief