Laat je tanden top presteren, luister naar je tandencoach  

Tweemaal per jaar op controle gaan bij de tandarts is geen overbodige luxe. De tandarts controleert je gebit en helpt het gezond te houden.
De tandarts controleert op gaatjes (cariƫs), plak en tandsteen. Hij geeft advies en grijpt zo nodig in. Op die manier voorkomt de tandarts ernstig tandbederf en ontstekingen van het tandvlees of het kaakbot.
Bij kinderen kijkt de tandarts ook na of er geen orthodontische problemen zijn (scheefstand van tanden of kaken). 

Met je kind naar de tandarts

Een kind neem je best een eerste maal mee naar de tandarts vanaf twee jaar. Het is belangrijk dat kinderen op vroege leeftijd vertrouwd raken met de tandarts en zijn omgeving. Dit versterkt het vertrouwen en vermindert angstgevoelens. Regelmatige controle, om de zes maand, is aanbevolen om het gebit na te kijken op gaatjes en te controleren of de tandwisseling goed gebeurt. Vroegtijdige opgespoorde gaatjes zijn relatief eenvoudig te behandelen.

Vijf tips bij het eerste tandartsbezoek :

1. Vertel aan je tandarts dat je graag je kind zou meebrengen bij een volgend controlebezoek.
2. Neem je kind niet mee wanneer je een behandeling moet krijgen. Volg het advies dat je tandarts hierover geeft.
2. Vertel aan je kind dat je samen naar de tandarts gaat om de tandjes te laten bewonderen.
3. Vermijd onprettige verhalen en nare voorstellingen.
4. Praat over de leuke tandartsstoel die op en neer en in ligstand kan,?over de lamp als extra verlichting, over het spiegeltje in de
    mond, over de specifieke kledij van tandarts en dokter, over de "wind en de regen".?
5. Ben je zelf bang voor het tandartsbezoek? ?Laat je kind dan alleen bij de tandarts en neem rustig plaats in de wachtzaal.
    Zo breng je geen spanning over naar je kind.

Het allerbelangrijkste is je kind gewoon te maken aan de tandarts en de omgeving. Zo groeit er een vertrouwen dat zijn dienst zal bewijzen op het ogenblik dat het kind een behandeling moet ondergaan

Inschrijven op onze nieuwsbrief